Concentració de Menorca Alaior 2019

Dates: 13.04.19 - 13.04.19

Bases

Bases dels tornejos d´escacs ràpids

Primera: Participació i sistema de joc

Aquest torneig és open, no compta per ELO Fide i per participar-hi no es requereix llicència federativa.
La inscripció és gratuïta.
El torneig es jugarà per sistema suís a 5 rondes, amb ritme de partida (per jugador): 15 ´+ 5 "/ jugada.
Tot i que es jugui una competició de tipus individual, els jugadors apuntats s´integraran en equips de 6 jugadors representatius dels clubs d´escacs de Menorca o d´altres entitats o agrupacions i l´únic trofeu en joc s´atorgarà a l´equip que aconsegueixi més punts (sumant els guanyats per cadascun dels seus integrants).
El límit per apuntar-són les 21 hores del divendres 12 d´abril (la millor manera és enviant un e-mail a llorenscardona@hotmail.com)

Segona: Calendari

El torneig es jugarà al Centre Cultural i Mercantil d´Alaior, el dissabte 13 d´abril, a partir de les 16:30 hores.
El rellotge es posarà en marxa quan ho indiqui el director del torneig, si algun jugador no es troba present només perdrà la partida per incompareixença en esgotar el seu temps.

Tercera: Byes

No es poden sol·licitar byes amb compensació de 0,5 punts cadascun.
Es poden sol·licitar tots els byes (sense compensació en punts) que es desitgi; sempre abans del sorteig de la ronda corresponent.

Quarta: Qüestions a respectar:

No fumar - òbviament - a l´àrea de joc.
No analitzar en l´àrea de joc mentre hi hagi partides vives
Silenciar els telèfons mòbils

Cinquena: Puntuació individual.

El present torneig està integrat en el Primer circuit d´escacs Ràpid illa de Menorca i els participants puntuaran d´acord amb la base tercera de l´esmentat circuit.

Sisena: Desempat.

S´atorgarà un únic trofeu a l´equip guanyador, en el supòsit en què hi hagués diversos equips que aconseguissin la mateixa puntuació total els desempats es resoldran sumant successivament les majors puntuacions de cada equip en conjunts de 5 (4, 3, 2, 1) jugadors. Si d´aquesta manera no es pogués desfer l´empat es procedirà per sorteig.

Setena: Qüestions litigioses

Les qüestions litigioses es resoldran per un comitè de 3 membres, integrat per àrbitres, federatius, entrenadors o jugadors de major rànquing, no afectats per l´incident, la decisió serà inapel·lable.

Vuitena: Incompareixences

El jugador que no es presenti a una ronda i no notifiqui o justifiqui la seva incompareixença a l´organització del torneig podrà ser eliminat del Torneig.

Novena: Anotació

No és obligatori anotar la partida.

B) Torneig d´iniciació

Està reservat a jugadors que hagin nascut l´any 2003 o posteriors que no tinguin ELO; ja que el seu objecte principal és introduir els joves en la pràctica dels escacs de competició, s´aplicaran les mateixes bases que per a la categoria absoluta, a excepció que els equips seran de 4 jugadors. La inscripció és gratuïta.


abril 2019

Relacionat

Noticies relacionades amb el torneig:

Col·laboracions

Si disposau d'informació per publicar o desitjau anunciar el vostre torneig a la web, podeu fer-ho enviant un correu electònic a fbe@fbescacs.org

Federació Balear d'Escacs - Pavelló Palma Arena, Av. Urugai s/n - Tel. 971 75 68 81 - fbe@fbescacs.org