Comunicat 17-2021

Carta Oberta a la DGE

La Junta Directiva de la Federació Balear d’Escacs, en coordinació amb els delegats i entrenadors insulars en els Campionats de Balears Escolars, ha estimat necessari redactar una carta oberta a la Direcció General d’Esports (DGE) del Govern de les Illes Balears per informar del gran malestar i per transmetre la més enèrgica protesta per alguns fets ocorreguts durant el transcórrer d’aquests campionats sobre alguns aspectes relatius a la planificació, organització i logística dels campionats dels quals és responsable la DGE.

Els Campionats de Balears Escolars, que en aquesta edició varen tenir lloc a Magaluf del 14 al 16 de maig, són organitzats per la DGE del Govern de les Illes Balears, sent la Federació Balear d’Escacs responsable única i exclusivament de la direcció tècnica esportiva de l’esdeveniment. Com a fet extraordinari en aquesta edició la sala de joc va ser aconseguida i gestionada per la Federació Balear d’Escacs després de que la DGE comunicàs a la federació que no aconseguia una sala de joc amb els requisits mínims exigits per la normativa COVID.

La carta inclou una exposició de totes les deficiències ocorregudes durant els campionats. A aquesta carta s’han adherit ja 36 persones entre delegats, entrenadors i pares i mares de participants. Amb l’objectiu de que aquesta reclamació impliqui millores en organitzacions futures d’aquests campionats (tant pels escacs com per altres modalitats esportives), la Federació Balear d’Escacs fa una crida als pares, mares, tutors legals i presidents dels clubs dels jugadors participants per a que s’adhereixin a la carta signant la seva adhesió mitjançant el següent document fins diumenge 23 de maig.

Som conscients que els escacs som un esport minoritari, amb una repercussió mediàtica menor que altres esports, però aquest fet no implica que els escacs no requereixin un tracte digne per part de l’administració.

PDFdescarrega en PDF

Documents adjunts

Horari federació

Dimarts de 18:30 a 20:00 hores, excepte festius i mesos de juny, juliol i agost.

Podeu contactar per telèfon al 633880107 o al correu electrònic fbe@fbescacs.org

Federació Balear d'Escacs - Pavelló Palma Arena, Av. Urugai s/n - Tel. 971 75 68 81 - fbe@fbescacs.org